Kategorier
Frisör

Frisör Uppsala – tips för ett bra val

Hur ska man välja frisör i Uppsala och i andra större städer? Urvalet är enormt och då det kommer till just en frisör så bygger man ofta upp en relation som varar i många, många år. 

Man får en frisör i Uppsala som man litar på, som man känner sig trygg med och som vet vad man vill ha – och som kan vara med när man är beredd att testa någonting nytt. Det svåra steget är att hitta rätt och att undvika de salonger som inte alls erbjuder den hjälp man söker efter.

 Vi tänkte försöka dra vårt strå till stacken i den här frågan och, helt enkelt, rada upp några användbara tips om hur du ska agera för att göra rätt val av frisör i Uppsala. Tipsen ser ut som följer: 

  • Research. Allt börjar med en undersökning. Vilka frisörer finns, hur mycket kostar det att besöka var och en, vilka behandlingar utför man och hur ser det ut med exempelvis tidsbokningen? Kolla upp hemsidor och gör en bedömning. Just hemsidor i allmänhet och sociala medier i synnerhet är effektiva verktyg i att hitta rätt frisör. Det är inte ett yrke där man behöver vara anonym. Tvärtom: man bör visa upp sina färdigheter och ha en portfolio tillgänglig för allmän beskådan. 
  • Tidsbokning. Finns det många lediga tider? Det är inte helt positivt då det kommer till en frisör i Uppsala. Man kan fråga sig varför – och varför andra frisörer nästan är fullbokade. Det bör vara en liten varningssignal om du kan boka en tid när som helst. 
  • Utbildning. Säkerställ alltid att en frisör är utbildad och gärna att denne även har gått några vidareutbildningar till på köpet. Det senare visar på en vilja att utvecklas och anamma både trender och ny teknik. Ofta händer diplom och annat på väggarna. Kolla det i samband med att du besöker salongen. Det senare bör du också göra innan du bestämmer dig. Hur ser det ut, hur känns det och hur upplever du bemötandet?